Plat brood met olijfolie
Lekker bij soepen, tapenade's of simpelweg met wat balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en wat grofgemalen zeezout als dip.

bloem, gezeefd
zout
verse gist of 3 zakjes gedroogde gist
lauw water
olijfolie
witte wijn
grof zeezout
Doe de bloem met het zout in een ruime kom. Los de gist op in het water. Giet bij de bloem, voeg ook de olie en de witte wijn toe en kneed het mengsel in ca 10 min tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, doe er dan bloem bij. Is het deeg te droog, voeg dan vocht toe. Laat het 60 min op een warme plaats rusten.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1½ cm dik. Leg de lap op een met olie ingevette bakplaat. Druk met je vingertoppen overal kuiltjes in het deeg en bestrooi het met grof zeezout. Bak het brood goudbruin in ca. 15 min.