Sobanoedels met misodressing

Sobanoedels zijn gemaakt van tarwe- en boekweitmeel. Sue Quinn’s kookboek ‘Salade Easy’ staat vol met makkelijke en licht verteerbare recepten. Waarvan deze Aziatisch geïnspireerde één van de lekkerste is.

sobanoedels
Archief ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

scheutje sesamolie

200 g

sobanoedels, gekookt (koud)

2

handen gemengde jonge scheuten (zoals waterkers, taugé etc.)

90 g

rauwe maiskorrels

100 g

geraspte wortel

ente-uitjes, gesnipperd

2

lente-uitjes, gesnipperd

1

avocado, geschild, van zijn pit ontdaan en in stukjes gesneden

2

handen fijngehakte koriander

30 g

zonnebloempitten

1/2

zwart sesamzaad

110 mL

miso-gemberdressing 

1

scheutje citroensap, of naar smaak meer

zout & peper

Dressing (voor ongeveer 110 ml)
60 mL

plantaardige olie

2 el.

citroensap

2 el.

witte miso

Japanse sojasaus

1 el.

rijstazijn

1 tl.

sesamolie

1 tl.

geraspte, verse gember

1

lente-ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Meng de sesamolie door de sobanoedels om te voorkomen dat ze aan elkaar vastplakken. Leg ze in een grote schaal met de jonge scheuten, de groenten, de koriander, de pitten en zaadjes. Giet de dressing er in een ruime hoeveelheid over zodat alle ingrediënten royaal bedekt zijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe. Serveer meteen.

Dressing: Doe alle ingrediënten in een fles/pot met schriefdeksel en schud flink totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Deze dressing kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega