Hartige broccolicake
Deze hartige broccolicake kun je serveren in plaats van brood. Heerlijk bij een salade en super bij de lunch of diner.

zachte ongezouten boter
broccoli, in roosjes
fijne kristalsuiker
eieren
gezeefde bloem
bakpoeder
(afgestreken) kurkuma/koenjit
mespunt cayennepeper
kerriepoeder
zout
boter om in te vetten
cake- of broodvorm (25 cm)
vergiet
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een broodvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Blancheer de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 3 minuten en laat goed uitlekken. Klop de boter tot deze heel licht en romig is, klop er dan de suiker door. Voeg onder voortdurend kloppen één voor één de eieren toe. Meng bakpoeder, kurkuma, cayennepeper, kerriepoeder en zout en spatel samen met de bloem door het botermengsel. Doe alles in de bakvorm. Druk de broccoliroosjes in het beslag en bak 45 min in de oven totdat een mes er schoon uit komt. Laat afkoelen in de bakvorm en eet de cake nog op dezelfde dag, hij is niet zo lang houdbaar.