Hartige broccolicake

Deze hartige broccolicake kun je serveren in plaats van brood. Heerlijk bij een salade en super bij de lunch of diner.

image
Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
500 g

zachte ongezouten boter

800 g

broccoli, in roosjes

100 g

fijne kristalsuiker

7

eieren

550 g

gezeefde bloem

1 tl.

bakpoeder

1 tl.

(afgestreken) kurkuma/koenjit

1

mespunt cayennepeper

1 tl.

kerriepoeder

zout

boter om in te vetten

Extra

cake- of broodvorm (25 cm)

vergiet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een broodvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Blancheer de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 3 minuten en laat goed uitlekken. Klop de boter tot deze heel licht en romig is, klop er dan de suiker door. Voeg onder voortdurend kloppen één voor één de eieren toe. Meng bakpoeder, kurkuma, cayennepeper, kerriepoeder en zout en spatel samen met de bloem door het botermengsel. Doe alles in de bakvorm. Druk de broccoliroosjes in het beslag en bak 45 min in de oven totdat een mes er schoon uit komt. Laat afkoelen in de bakvorm en eet de cake nog op dezelfde dag, hij is niet zo lang houdbaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega