Terrine van geitenkaas en groene asperges
De vegetarische tegenhanger van de vleesterrine.

dunne groene asperges
zachte geitenkaas
sjalot, fijngesnipperd
dille of bieslook (vers, diepvries of gedroogd)
piment d’Espelette
zout
paté- of kleine cakevorm, plasticfolie
Kook de asperges beetgaar en spoel ze af met koud water, zodat ze niet doorgaren. Snij de punten van de asperges, halveer ze, en bewaar ze in een doosje in de koelkast. Prak in een diep bord de geitenkaas los met een vork. Voeg de sjalotsnippers, dille (of bieslook), een flinke mespunt piment en wat zout toe. Meng alles goed.
Bekleed de vorm met een stuk plasticfolie dat ruim over de randen hangt. Bestrijk de bodem met een dunne laag geitenkaas en leg hierop 4 asperges. Schep weer wat geitenkaas op en tussen de asperges. Ga zo verder met lagen maken, tot de asperges en geitenkaas op zijn. Vouw de folie over de bovenkant dicht en druk lichtjes aan. Laat de terrine nog minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Stort de verpakte terrine op een snijplank. Snij er met een scherp mes plakken van, door het vershoudfolie heen. Halveer de aspergepunten. Verwijder het folie en serveer de terrine met de aspergepunten, volkorenbrood en evt een groene salade met balsamicodressing.