Taco's met carne asada

En jalapeño-koriandersalsa.

taco-s
Peter Cassidy/IMSYNDO
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

limoenen, geperst

2 el.

gemalen komijn

2

tenen knoflook, geplet

2 el.

bruine suiker

700 g

steak, bijv Hollandse biefstuk, bavette of onglet

Voor de guacamole
1/2

teen knoflook, fijngehakt

1 el.

fijngehakte komkommer

1

groene peper, ontzaad en fijngehakt

2

eetrijpe hassavocado's

1

limoen, geperst

Voor de salsa
4 el.

ingelegde jalapeñopepers, grof gehakt (potje)

1

grote rode ui, gesnipperd

1

klein bosje koriander, fijngehakt

2

limoenen, geperst

tabascosaus 'chipotle' of een andere gerooktepepersaus of -peperpasta

Voor het serveren
12

maistortilla's of kant-en-klare taco's

olie

tabascosaus 'chipotle' of een andere gerooktepepersaus of -peperpasta

extra: vijzel, barbecue of grillpan, op temperatuur

Bereidingswijze

Maak een marinade met limoensap, komijn, knoflook en bruine suiker. Laat het vlees er minimaal 2 uur, maar liefst een nacht in de koelkast in marineren. Maak in de vijzel voor de guacamole eerst de knoflook, koriander en peper met een beetje zout fijn. Pureer het vruchtvlees van de avocado's met het limoensap erdoorheen. Dek af door plasticfolie of een plastic boterhamzakje op de guacamole te 'plakken'.

Meng de ingrediënten voor de salsa in een kom door elkaar. Veeg de marinade van het vlees en wrijf het in met wat olie. Grill de steak boven directe hitte gedurende 2-3 min per kant, afhankelijk van de dikte. er moet een mooi korstje op komen. Laat 10 min onder aluminiumfolie rusten. Bestrijk de tortilla's met een beetje olie en leg ze aan beide kanten even op de grill tot ze mooie strepen hebben. Vouw in tacovorm en laat ze zo afkoelen.

Laat evt kant-en-klare taco's even opwarmen aan de rand van de barbecue. Snij het vlees in mooie plakjes en serveer met de guacamole, salsa en taco's.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega