Spiezen van asgeitenkaas en dadels

Weer eens wat anders dan de standaard nootjes of peppadews.

asgeitenkaas
René Kramers
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1/2

fles Pineau de Charentes

500 g

suiker

1

rolletje rijpe asgeitenkaas (Sainte-Maure)

12

takjes rozemarijn

12

dadels (liefst Medjool)

Extra: klein tangetje of pincet

Bereidingswijze

Breng de Pineau de Charentes met de suiker aan de kook in een steelpan. Kook op laag vuur in ca 30 min in tot een lichte siroop. Laat afkoelen.

Snij voorzichtig de voor- en achterkant van de kaas. Trek het rietje dat nu deels uit de kaas steekt er helemaal uit. Dat gaat als de kaas rijp is vrij makkelijk met het tangetje of pincet. Snij de kaas in 10-12 gelijke plakken. Verwijder van de takjes rozemarijn de naaldjes tot op ⅔. Snij de eindjes mooi bij. Haal de pitten uit de dadels. Prik steeds 1 dadel aan een takje en druk het takje in een plakje kaas. Geef de siroop erbij. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega