Millefeuille van gekonfijte tomaten en kruiden

Knapperig, smaakvol en prachtig om te zien!

tomaten
Archief ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
20

kerstomaatjes

olijfolie

blaadjes van 3-4 takjes citroentijm

zout, peper

suiker

4

plakjes bladerdeeg 

2

bosjes jonge sla (bijv rucola, bietensla en spinazieblaadjes)

sap van ½ citroen

Bereidingswijze

Leg de tomaten in een schaal en besprenkel ze met olijfolie, citroentijm, zout, peper en de suiker en zet ze 15 min in een oven van 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier, prik ze in met een vork en zet ze 10 min in de oven. Schep 2 el olijfolie uit de tomatenschaal en schep die met wat citroensap door de sla. Breng op smaak met zout en peper. Laat het deeg even afkoelen, snij de plakjes doormidden, verdeel de tomaatjes erover en garneer met slablaadjes.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega