Roergebakken rode kool met linzen en blauwe kaas
Een bijgerecht of lekkere salade.

rode uien, in dunne halve ringen
dragonazijn of ciderazijn
rode kool
olijfolie
tenen knoflook, fijngehakt
blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
blauwe druiven, gehalveerd
blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of bleu d’Auvergne), in blokjes
enkele takjes dragon, blaadjes grof gehakt
Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snij de kool in zo dun mogelijke repen. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 minuten mee (de kool moet knapperig blijven). Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn. Lekker met volkoren pitabroodjes.
Dit is ook een lekker bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.