Roergebakken rode kool met linzen en blauwe kaas

Een bijgerecht of lekkere salade.

recept
Marie-Pierre Morel
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
2

rode uien, in dunne halve ringen

4 el.

dragonazijn of ciderazijn

400 g

rode kool

2 el.

olijfolie 

2

tenen knoflook, fijngehakt

2

blikken linzen (à 400 g), uitgelekt

200

blauwe druiven, gehalveerd

200

 blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of bleu d’Auvergne), in blokjes

enkele takjes dragon, blaadjes grof gehakt

Bereidingswijze

Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snij de kool in zo dun mogelijke repen. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 minuten mee (de kool moet knapperig blijven). Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 minuten.

Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn. Lekker met volkoren pitabroodjes.

Dit is ook een lekker bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega