Quiche met tomaat en basilicum

Quiche is altijd een goed idee!

quiche-met-tomaat
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

eieren

1

pittige mosterd

olijfolie

versgemalen peper, zout

8

basilicumblaadjes, fijngesneden

1

pak kant-en-klaar deeg voor hartige taart (supermarkt)

2

tomaten, in stukjes

suiker

Extra: met bakpapier beklede taartvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren en voeg mosterd, olijfolie, peper, zout en basilicum toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee. Prik het deeg in met een vork. Schenk het eimengsel erin en verdeel de stukjes tomaat erover. Bestooi met een piepklein beetje suiker en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de taart in ong 25 min goudbruin en gaar.

Technisch: De suiker versterkt de smaak van de tomaat. Gebruik niet te veel, want dan gaat de zoete smaak overheersen. Ook een snufje kaneel kan de smaak verbeteren.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega