Quiche met tomaat en basilicum
Quiche is altijd een goed idee!

eieren
pittige mosterd
olijfolie
versgemalen peper, zout
basilicumblaadjes, fijngesneden
pak kant-en-klaar deeg voor hartige taart (supermarkt)
tomaten, in stukjes
suiker
Extra: met bakpapier beklede taartvorm
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren en voeg mosterd, olijfolie, peper, zout en basilicum toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee. Prik het deeg in met een vork. Schenk het eimengsel erin en verdeel de stukjes tomaat erover. Bestooi met een piepklein beetje suiker en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de taart in ong 25 min goudbruin en gaar.
Technisch: De suiker versterkt de smaak van de tomaat. Gebruik niet te veel, want dan gaat de zoete smaak overheersen. Ook een snufje kaneel kan de smaak verbeteren.