Gevulde tomaten uit de oven

Dit recept leent zich goed om van tevoren te maken, maar het kan ook à la minute.

gevulde-tomaten
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten

gemengde tomaten (cœur de bœuf, pruimtomaten, gele en rode (tros)tomaten)

sneden oud witbrood 

bosje basilicum

bosje koriander

takjes marjolein of oregano

bollen mozzarella, in stukken

uien, gesnipperd

Parmezaanse kaas, geraspt

olijfolie

versgemalen zwarte peper

Extra: bakpapier, keukenmachine
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de tomaten in de lengte doormidden. Schep met een lepeltje de pitjes en het vruchtvlees eruit. Leg de uitgeholde tomaten op de bakplaat. Maal de boterhammen in de keukenmachine tot kruim en doe over in een kom. Pluk de pblaadjes van de kruiden doe ze met de mozzarella, ui, knoflook en wat zout en peper in de keukenmachine. Hak alles mbv de pulseerknop grof. Doe het ei erbij en laat nogmaals kort draaien. Vul de tomaten met dit mengsel.

Meng de parmezaan door het broodkruim en verdeel over de tomaten. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de tomaten ca 40 min in de oven. Lekker bij vlees of vis van de grill.

Heb je meer tijd, bestrooi de binnenkant van de tomaten dan eerst met zout en laat ze omgekeerd op een dikke laag keukenpapier 1 uur uitlekken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega