Gazpacho-shooters met tomatenbeignets

Weer eens wat anders!

gazpacho
gazpacho
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor de gazpacho
400 mL

tomatensap

1

rijpe tomaat, in stukjes

1/4

ui

1/4

rode paprika, in stukjes

1

komkommer, in stukjes

1

stengel bleekselderij, in stukjes

1 tl.

rode wijnazijn

tabasco

zeezout

fijngemalen ijsblokjes, bij het serveren

Voor de tomatenbeignets
100

tempurabloem (Japanse toko)

10

verse kleine salieblaadjes

10

halve gedroogde tomaten, 30 min geweld in koud water

olie, om te frituren 

zout

Extra: blender, 6 glaasjes van 75 ml inh, keukenpapier

Bereidingswijze

Blender voor de shooters het tomatensap samen met de tomaat, ui, paprika, komkommer, bleekselderij en wijnazijn zeer fijn. Breng op smaak met een minibeetje tabasco en zout. Vul de glaasjes en zet ze koud.

Verhit frituurolie tot 180°C. Meng de tempurabloem met 160 ml ijskoud water tot een glad beslag. Druk de drooggedepte tomaatjes plat, leg op elk een salieblaadje en druk een beetje aan. Doop het tomaat-saliepakketje in het beslag en frituur het in ca 1 min goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi direct met zout. Garneer de shooters met het crushed ice en serveer er de warme beignets bij.  

Geen tempurabloem? Een redelijk alternatief is zelfrijzend bakmeel. Meng het met zoveel water dat het beslag vrij dun is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega