Geroosterde tomaten-paprikasoep met gebakken rosevalaardappels
Net weer wat anders dan de standaard tomatensoep!

roma-tomaten, gewassen en in parten
rode paprika’s, schoongemaakt en in parten
uien, gepeld en in grove stukken
tenen knoflook, gepeld
handvol basilicum, gewassen
olijfolie
groentebouillon
rode wijn
balsamicoazijn
rietsuiker
versgemalen zout en peper
rosevalaardappels, in de schil gekookt
olijfolie
Leg de tomaat, paprika, ui, knoflook en basilicum in een ovenschaal. Giet de olie eroverheen en hussel alles door elkaar. Rooster de groenten in de oven op 250˚C in ca 20 min gaar. Haal de schaal uit de oven. Doe de groenten over in een ruime soeppan. Zet de pan op hoog vuur. Blus af met rode wijn en azijn.
Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep aan de kook komen en breng op smaak met suiker, peper en zout. Snij de gekookte aardappels in stukken en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en knapperig zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappeltjes bij of in de soep.