Risotto met geroosterde citroenen

Citroen was nog nooit zo smaakvol!

Risotto geroosterde groenten
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
150 g

roomboter

2

sjalotten, gesnipperd

400 g

risottorijst

150 mL

droge witte wijn

sap van 1 citroen

hete kippenbouillon

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

rasp van 3 citroenen

nog eens 2 citroenen, elk in 4 parten

mooie kiemscheuten ter garnering

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze
Bereiding

Smelt 50 g van de boter in een ruime kookpan met dikke bodem en fruit de sjalotten aan. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend mee tot hij glazig ziet met een wit hart. Blus af met de wijn en de citroensap. Blijf roeren. Schep lepel voor lepel de bouillon erdoor en roer steeds tot hij helemaal is opgenomen. Roer door tot de rijst al dente is (ca 20 min).

Breng op smaak met peper en zout. Roer de kaas erdoor tot hij helemaal is gesmolten en daarna de rest van de boter in blokjes. Draai het vuur uit en leg even een deksel op de pan.

Verhit intussen de oven of grill op 200°C, rooster de citroenparten 5 min tot ze donker beginnen te kleuren. Schep de risotto op 4 borden en garneer met citroenrasp en kiemscheuten. Geef de gebrande citroenen erbij om de risotto aan tafel op smaak te brengen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega