Nogaparfait met rozenroom

Dit topdessert kan ook jij maken!

nogaparfait
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor de parfait
50 g

blanke hazelnoten

50 g

pistachenoten

50 g

pijnboompitten

4

eidooiers

100 mL

vloeibare honing

350 mL

slagroom

Voor de rozenroom
150 mL

slagroom

1 el.

poedersuiker

1

rozenwater (toko)

pitten van 1 granaatappel

Extra

cakeblik (inhoud ca 1 liter), mixer

Bereidingswijze
Bereiding

Rooster de noten en pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Klop de eidooiers met de honing in een kom au bain-marie luchtig en romig met een mixer. Laat het eimengsel al roerend afkoelen. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel er het eimengsel en de noten door. Schenk het mengsel in het cakeblik en dek af met plasticfolie. Zet de vorm minimaal 8 uur in de vriezer.

Dompel de parfaitvorm enkele seconden in heet water en stort de parfait op een grote schaal. Klop de slagroom met de poedersuiker en het rozenwater lobbig. Snij de parfait in plakken en verdeel over borden. Schep de room erbij en verdeel er de granaatappelpitten over. Serveer direct.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega