Risotto met doperwten en tuinbonen

Proef de lente in deze risotto!

risotto doperwten tuinbonen
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1 el.

olijfolie

100 g

koude boter, in blokjes

2

sjalotten, gesnipperd

175 g

risottorijst

100 mL

witte wijn

600 mL

warme groentebouillon

50 g

fijngeraspte Parmezaanse kaas

200 g

verse doperwten (=1 kg ongedopt gewicht)

200 g

verse jonge tuinbonen (=1 kg ongedopt gewicht)

Extra

pan met dikke bodem

Bereidingswijze
Bereiding

Verhit de olie met 25 g boter in de pan. Fruit de sjalot op matig vuur. Roer de rijst erdoor en bak nog 2 min tot de korrels glanzend en glazig zijn. Draai het vuur even hoger, blus af met de wijn en laat de alcohol verdampen. Schep nu op middelhoog vuur telkens een soeplepel warme bouillon in de pan, roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen en schenk er opnieuw een soeplepel bouillon bij.

De rijst moet steeds vochtig zijn, maar niet zwemmen in het vocht. Ga zo door tot de rijst na 15-20 min beetgaar is. Kook intussen de doperwten en tuinbonen 2-3 min in gezouten water. Laat ze goed uitlekken. Roer van het vuur de resterende boter, parmezaan, doperwten en tuinbonen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout, serveer direct.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega