Getikte eitjes
Serveer deze eitjes en steel de show!

eieren
olijfolie
ui, gesnipperd
gember, geraspt
draadjes saffraan
cayennepeper
rijpe romatomaten, grof gehakt
pastis
krabvlees
peper en zout
witte ui, gesnipperd
olijfolie
boter
peper en zout
bruine boterham
Extra: halve lege eierdoos, staafmixer
Haal de ‘kapjes’ van de rauwe eieren eraf. Scheid de eieren en bewaar de dooiers. Krab heel voorzichtig met je vingers het witte velletje uit de eierschaal. Dit gaat makkelijker als je de schalen eerst even in warm water legt. Doe de dooiers terug in de schoongemaakte eitjes en zet ze apart. Fruit de ui, gember, saffraan, cayennepeper in de olie en doe daar de tomaten bij. Laat even op zacht vuur pruttelen en breng op smaak met peper en zout en pastis.
Doe dit door een zeef en weer terug in de pan. Laat krabvlees er even in garen. Fruit intussen de ui voor de compote in de olie. Roer er als hij zacht is de boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Pureer het mengsel met een staafmixer, evt met een scheutje water erbij. Snij de korsten van het brood en snij er staafjes van. Rooster deze even in de oven.
Breng in een pannetje een laagje water aan de kook, zet de eierdoos erin en zet daar rechtop de eitjes in. Hou het water tegen de kook aan en let op dat er geen water in komt. Laat de dooiers 3 min garen. Schep de krabtomatensaus op de dooiers in de eitjes en serveer met de broodsoldaatjes met uiencompote.
NB. Voor het ‘onthoofden’ van het ei gebuik je idealiter een apparaatje dat ‘toque-oeuf’ heet, te koop bij goede kookwinkels. Geen toque-oeuf? Maak dan met de punt van een heel scherp mesje rondom een kras in de schaal en breek het kapje er voorzichtig af.