Getikte eitjes

Serveer deze eitjes en steel de show!

tomaat-recept
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
4

eieren

Voor de saus
2 el.

olijfolie

1

ui, gesnipperd

20 g

gember, geraspt

4

draadjes saffraan

1 el.

cayennepeper

5

rijpe romatomaten, grof gehakt

1 el.

pastis

50 g

krabvlees

peper en zout

Voor de uiencompote
1

witte ui, gesnipperd

1 el.

olijfolie

1 tl.

boter 

peper en zout

1

bruine boterham

Extra: halve lege eierdoos, staafmixer

Bereidingswijze

Haal de ‘kapjes’ van de rauwe eieren eraf. Scheid de eieren en bewaar de dooiers. Krab heel voorzichtig met je vingers het witte velletje uit de eierschaal. Dit gaat makkelijker als je de schalen eerst even in warm water legt. Doe de dooiers terug in de schoongemaakte eitjes en zet ze apart. Fruit de ui, gember, saffraan, cayennepeper in de olie en doe daar de tomaten bij. Laat even op zacht vuur pruttelen en breng op smaak met peper en zout en pastis.

Doe dit door een zeef en weer terug in de pan. Laat krabvlees er even in garen. Fruit intussen de ui voor de compote in de olie. Roer er als hij zacht is de boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Pureer het mengsel met een staafmixer, evt met een scheutje water erbij. Snij de korsten van het brood en snij er staafjes van. Rooster deze even in de oven.

Breng in een pannetje een laagje water aan de kook, zet de eierdoos erin en zet daar rechtop de eitjes in. Hou het water tegen de kook aan en let op dat er geen water in komt. Laat de dooiers 3 min garen. Schep de krabtomatensaus op de dooiers in de eitjes en serveer met de broodsoldaatjes met uiencompote.

NB. Voor het ‘onthoofden’ van het ei gebuik je idealiter een apparaatje dat ‘toque-oeuf’ heet, te koop bij goede kookwinkels. Geen toque-oeuf? Maak dan met de punt van een heel scherp mesje rondom een kras in de schaal en breek het kapje er voorzichtig af.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega