Gekonfijte tomaatjes

tomaat-recept
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
20

kleine, zoetige tomaten (bijv Tasty Tom)

fleur de sel of zeezout

versgemalen zwarte peper

suiker

olijfolie

tijm

Extra: bakpapier

Bereidingswijze

Snij de tomaten in de lengte doormidden en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met zout, peper en een klein beetje suiker. Druppel er een beetje olijfolie over en bestrooi met tijm.Zet de tomaten minstens 1 uur op 100°C in de oven als je ze bijvoorbeeld wilt gebruiken voor een hartige taart. Zet ze maximaal 3 uur in de oven als je ze een tijdje wilt kunnen bewaren. Deze tomaatjes smaken overal lekker bij: op brood, bij vlees of vis, met kaas, of door een salade.

Voor het maken van ‘kaviaar’ van tomaat: dep de gekonfijte tomaatjes droog en pureer ze met een scheutje olijfolie erbij in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega