Gekonfijte tomaatjes

kleine, zoetige tomaten (bijv Tasty Tom)
fleur de sel of zeezout
versgemalen zwarte peper
suiker
olijfolie
tijm
Extra: bakpapier
Snij de tomaten in de lengte doormidden en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met zout, peper en een klein beetje suiker. Druppel er een beetje olijfolie over en bestrooi met tijm.Zet de tomaten minstens 1 uur op 100°C in de oven als je ze bijvoorbeeld wilt gebruiken voor een hartige taart. Zet ze maximaal 3 uur in de oven als je ze een tijdje wilt kunnen bewaren. Deze tomaatjes smaken overal lekker bij: op brood, bij vlees of vis, met kaas, of door een salade.
Voor het maken van ‘kaviaar’ van tomaat: dep de gekonfijte tomaatjes droog en pureer ze met een scheutje olijfolie erbij in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine.