Aspergetaartje

Lekker als lunch of licht diner!

aspergetaartje
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1

rol bladerdeeg uit de koeling of ontdooid diepvriesbladerdeeg

500 g

dunne groene asperges

1

stuk parmezaanse kaas

zout en peper uit de molen

olijfolie

1/4

rode ui, gesnipperd

10

takjes kervel, fijngeknipt

10

blaadjes basilicum, fijngeknipt

1

eidooier, losgeklopt

 Extra: bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de asperges en snij de onderkant eraf. Rol de deeglap op de bakplaat nog wat dunner uit. Snij de deeglap dan doormidden. Leg de asperges op de ene deeghelft. Rasp er een beetje Parmezaan over en bestrooi met zout en peper. 

Druppel er een scheut olijfolie over en verdeel de ui en verse kruiden erover. Kwast de deegrand in met water en leg de tweede deeglap op de asperges. Druk de rand met een duim rondom dicht en bestrijk het deeg met ei.

Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en zet het aspergetaartje 25 min in de oven. Zet de oven uit en plaats de bakplaat 5 min op de bodem van de oven, zodat de deegbodem extra knapperig wordt.

Je kunt het deeg ook 15 min voorbakken. Bak de asperges en ui dan 5 min in een scheutje olijfolie. Voeg de kruiden, zout en peper toe en verdeel de asperges over de voorgebakken deegbodem en bak nog 5 min af in de oven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega