Gemarineerde tomaten uit de oven
Maak in één keer een grote portie en je hebt genoeg tomaatjes de komende tijd.

Gedroogde tomaatjes uit de oven zijn lekker door alles: van verse pasta's en soepen tot salades en op brood. Maak een grote portie en bewaar onder olijfolie in de koelkast.
gemengde tomaten (bijv gele, milanino, tasty tom, cherry-, coeur de boeuf), gehalveerd
versgemalen peper
grof zeezout
tenen knoflook, fijngesneden
rasp van ½ citroen
klein bosje marjolein, fijngesneden1
olijfolie, extra vierge
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op bakpapier op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Meng citroenrasp, knoflook en marjolein en strooi over de tomaten, sprenkel er olijfolie over en bak de tomaten ca 50 min in de oven. Lekker door een pasta met olijven, en afgekoeld lekker als antipasta, als salade of bij gegrild vlees of gegrilde vis.