Gemarineerde tomaten uit de oven

Maak in één keer een grote portie en je hebt genoeg tomaatjes de komende tijd.

gemarineerde-tomaten
ELLE ETEN

Gedroogde tomaatjes uit de oven zijn lekker door alles: van verse pasta's en soepen tot salades en op brood.  Maak een grote portie en bewaar onder olijfolie in de koelkast. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten

gemengde tomaten (bijv gele, milanino, tasty tom, cherry-, coeur de boeuf), gehalveerd

versgemalen peper

grof zeezout

2

tenen knoflook, fijngesneden 

rasp van ½ citroen

1

klein bosje marjolein, fijngesneden1

100 mL

olijfolie, extra vierge

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op bakpapier op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Meng citroenrasp, knoflook en marjolein en strooi over de tomaten, sprenkel er olijfolie over en bak de tomaten ca 50 min in de oven. Lekker door een pasta met olijven, en afgekoeld lekker als antipasta, als salade of bij gegrild vlees of gegrilde vis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega