Ingemaakte tomaten en olijven

Maak dit heerlijke potje met tomaten en olijven

tomaten
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
500 mL

extra vergine olijfolie

2

teentjes knoflook

2

takjes rozemarijn

2

takjes tijm

peper en zout

10

trostomaten, gepeld 

100 g

groene Italiaanse (Nocellara-)olijven

Extra: weckpot

Bereidingswijze

Voor 1 pot. Verwarm de olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm op laag vuur in een steelpan met dikke bodem. Laat 15 min zachtjes doorwarmen (niet laten koken!) tot de knoflook enigszins zacht is. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gepelde tomaten in de olie en laat ze ca 10 min mee warmen. Giet alles over in de weckpot en voeg de olijven toe. In de koelkast blijven deze tomaten 2 weken goed. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. 

Lekker met mediterraan brood, salade en gegrild vlees of gegrilde vis.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega