Piperade

Vandaag in Today's special: piperade. Een overheerlijk en gemakkelijk te bereiden voorgerechtje of bijgerecht. Tip: lekker met knapperige ciabatta of zuurdesemstokbrood.

piperade
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

zoete witte ui, in ringen

1

teen knoflook, in zeer dunne plakjes

olijfolie, om te bakken

500 g

roma- of vleestomaten

600 g

geroosterde paprika op olie (pot of bakje)

4

eieren

1

teen knoflook

cayennepeper

Extra: vier vuurvaste schaaltjes

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Fruit de ui en knoflook in olijfolie en voeg, als ze kleuren, de in plakken gesneden tomaat en de in repen gesneden paprika toe. Laat 10 min zachtjes bakken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over vier ingevette vuurvaste schaaltjes of kommetjes.

Breek boven elk bakje een ei, bestrooi met cayennepeper en laat het ei onder de hete grill stollen. Serveer met knapperige ciabatta of met zuurdesemstokbrood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega