Quiche van geitenkaas en courgette
Het ideale gerecht om mee te nemen naar een picknick of etentje.

bloem
koude roomboter, in blokjes
snufje suiker
ei
balsamico-azijn
courgette, dun geschild, in stukjes
eieren
room
verse geitenkaas (Petit Billy), in stukjes
handvol slabladeren, bijvoorbeled eikenbladsla, aangemaakt
keukenmachine
Meng bloem, boter, suiker en zout met de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei, 4 el water en balsamico-azijn toe en mix tot je een mooie bal hebt. Rol het uit, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het in met een vork.
Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de courgette 2 min en laat uitlekken. Klop de eieren door de room. Voeg geitenkaas, zout en peper toe en giet het mengsel over het deeg. Verdeel de courgettes erover en besprenkel met olijfolie.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak de quiche in 25-30 min goudbruin. Garneer met de sla.