Quiche van geitenkaas en courgette

Het ideale gerecht om mee te nemen naar een picknick of etentje.

image
Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
200 g

bloem

180 g

koude roomboter, in blokjes

1

snufje suiker

1

ei

1 el.

balsamico-azijn

Voor de vulling
1

courgette, dun geschild, in stukjes

2

eieren

2 el.

room

100 g

verse geitenkaas (Petit Billy), in stukjes

1

handvol slabladeren, bijvoorbeled eikenbladsla, aangemaakt

Extra

keukenmachine

Bereidingswijze

Meng bloem, boter, suiker en zout met de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei, 4 el water en balsamico-azijn toe en mix tot je een mooie bal hebt. Rol het uit, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het in met een vork.

Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de courgette 2 min en laat uitlekken. Klop de eieren door de room. Voeg geitenkaas, zout en peper toe en giet het mengsel over het deeg. Verdeel de courgettes erover en besprenkel met olijfolie.

Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak de quiche in 25-30 min goudbruin. Garneer met de sla.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega