Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels

Verfijnd van smaak, maar niet moeilijk om te maken!

Artisjoksoep korianderolie
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes

Ingrediënten

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Voor de kaaswafels
40 g

geraspte parmezaanse kaas

Voor de soep
1

blik artisjokharten (400 g), uitgelekt

1

teen knoflook, fijngesneden

1

liter groentebouillon

50 mL

witte wijn

125 mL

zure room

peper en zout uit de molen

Voor de korianderolie
15 g

koriander, grof gehakt

75 mL

olijfolie

1/2

teen knoflook

Extra

bakpapier, staafmixer

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm voor de kaaswafels de oven op 180°C. Verdeel de parmezaanse kaas in strepen van ca 12 cm lengte op een met bakplaat beklede bakplaat. Laat de kaas in de oven in 8-10 min smelten en goudbruin kleuren. Neem de wafels met een spatel direct van de bakplaat en leg ze warm op een deegroller of fles, zodat ze krullen. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een luchtdichte doos.

Pureer voor de soep de artisjokharten samen met de knoflook en 250 ml warme bouillon met de staafmixer in een soeppan. Schenk de rest van de bouillon en de wijn erbij. Breng de soep aan de kook. Laat 15-20 min op laag vuur koken. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep tot gebruik afgedekt staan. Pureer voor de korianderolie met een staafmixer de koriander met de olijfolie en knoflook. Verwarm de soep vlak voor het opdienen op laag vuur. Schep de soep in kleine kommetjes en druppel er wat van de korianderolie in. Hang aan elk kommetje een kaaswafel.

Voorbereiden?

De soep is het lekkerst als je hem ruim van tevoren maakt, zodat dat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Ook de kaaswafels en korianderolie kun je goed voorbereiden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega