Recept! Künefe, een te gek Turks toetje

Deze künefe werd door beeldredacteur Muriël van der Meer Mohr in het Turkse restaurant Saray Lokanta in Amsterdam gegeten. De chef was zo aardig haar het recept te geven.

Recept turks toetje
Cafer Yigit

Muriël van der Meer Mohr: ‘Saray Lokanta doet alles met de houtskoolgrill en houtoven. Zelfs de nagerechten worden erin gemaakt. Zo ook deze geweldige künefe die ik er proefde.’

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Ingrediënten
Ingrediënten
400 g

suiker

4 el.

honing

citroensap enkele druppels

250 g

kadayif (delicaat Turks bladerdeeg - Turkse winkel)

1

bol mozzarella, in stukken

4 el.

pistache- of andere noten

extra (pistache)noten fijngemalen, als garnering

4

bolletjes vanille-ijs, voor erbij (optioneel)

Extra

met boter ingevette ovenschaal met dunne bodem

Bereidingswijze
Bereiding

Breng voor de siroop 4 glazen water in een pannetje aan de kook. Voeg de suiker toe en verwarm op laag vuur tot het siroop wordt. Voeg vlak voor je de pan van het vuur haalt de honing toe en een paar druppels citroensap. Laat enigszins afkoelen. Verwarm intussen de oven tot 180°C. Trek de kadayif uit elkaar en leg de helft in de ovenschaal. Leg de mozzarella en noten erop en bedek met de andere helft van de kadayif.

Zet de schaal 10 min in de oven. Op het vuur bakken kan ook: gebruik dan een koekenpan en keer halverwege om. Overgiet de nog warme künefe met de siroop. Garneer met de extra (pistache)noten en serveer eventueel met een bolletje ijs.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega