Cape Malay Cauliflower van de BBQ

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken.

bloemkool
Getty Images

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard. We delen een recept uit Smokey Goodness 3 – Bigger, Better BBQ.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
3

liter water

5

verse laurierblaadjes

1

knoflookteen, gepeld

1 el.

korianderzaad

1 tl.

zout

1

bloemkool, bladeren en stronk verwijderd

2 el.

zonnebloemolie

1 tl.

gerookte-paprikapoeder 

Voor de Malay-currysaus
1 el.

korianderzaad

1/2 el.

venkelzaad

1/2 el.

komijnzaad

1 el.

mosterdzaad

1/2 el.

zwarte peperkorrels

1/2 el.

kurkuma

1/2 el.

chilipoeder

1 el.

zonnebloemolie

200 mL

kokosmelk

200 mL

crème fraîche

Zout en peper naar smaak

Verse bladpeterselie, grof gehakt

Geroosterde gehakte amandelen 

Extra

BBQ met deksel voor indirect grillen

Kwastje

1

eikenhoutchunk (blok rookhout van circa 5 x 5 cm) of een handje eikenhoutsnippers

Vijzel of kleine keukenmachine

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Breng in een grote pan 3 liter water aan de kook met daarin de laurierblaadjes, knoflook, het korianderzaad en zout en laat 10 minuten zacht koken. Pocheer de bloemkool circa 5 minuten in het kookvocht en laat hem goed uitlekken.
  2. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Breng in een grote pan 3 liter water aan de kook met daarin de laurierblaadjes, knoflook, het korianderzaad en zout en laat 10 minuten zacht koken. Pocheer de bloemkooMeng de zonnebloemolie met het gerookte-paprikapoeder en bestrijk de bloemkool rondom goed met de olie. Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen en zet de bloemkool op de BBQ. Rook en rooster de bloemkool 20-30 minuten, tot hij beetgaar is en mooi gekleurd. Voor een optimaal kleureffect bestrijk je de bloemkool tussentijds nog een paar keer met de olie. circa 5 minuten in het kookvocht en laat hem goed uitlekken.
  3. Rooster voor de Malay-currysaus alle specerijen behalve de kurkuma en het chilipoeder circa 5 minuten in een droge koekenpan op laag vuur, tot de aroma’s sterker zijn geworden. Laat ze daarna afkoelen, doe ze in een vijzel met de kurkuma en het chilipoeder en maal fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan op laag vuur, voeg het specerijenmengsel toe en roer tot het goed is opgelost in de olie. Voeg de kokosmelk en crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de geroosterde bloemkool van de BBQ, lepel de currysaus erover en garneer met de bladpeterselie en geroosterde amandelen.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder