Lasagne met spinazie en ricotta

Deze vegetarische lasagne smaakt hemels.

lasagne-spinazie
ELLE Eten

Mmm... We zijn gek op lasagne! Deze versie met spinazie en ricotta is vegetarisch en hartstikke makkelijk om te maken. Door de ricotta is de smaak lekker romig, zonder al te zwaar te zijn. En wil je er toch vlees bij? Serveer de lasagne dan met chipolataworstjes. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
2

knoflooktenen, fijngehakt

1/2 tl.

nootmuskaat

800 g

bladspinazie

450 g

ricotta

100 g

geraspte Parmezaanse kaas, plus 3 eetlepels voor de bechamelsaus

12

lasagnebladen

20 g

boter

600 mL

bechamelsaus

Extra

Ovenschaal van 40 x 20 cm

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen en doe dan de spinazie erbij. Laat deze tot de helft slinken, doe in een vergiet en laat afkoelen. 
  2. Druk met je handen het meeste kookvocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta en 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
  3. Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus.  Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Lasagne

Lasagne
Auteur:
Sandra Mahut
Uitgever:
Becht's Uitgevers
€9,95

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder