Lasagne met spinazie en ricotta

Deze vegetarische lasagne smaakt hemels.

lasagne-spinazie
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
12

lasagnebladen

olijfolie

20 g

boter

2

knoflooktenen, fijngehakt

1/2 tl.

nootmuskaat

450 g

ricotta

300 g

geraspte Parmezaanse kaas, plus 3 eetlepels voor de bechamelsaus

Fleur de sel & peper

600 mL

bechamelsaus

Extra

Ovenschaal van 40 x 20 cm

Bereidingswijze
  1. Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen en doe dan de spinazie erbij. Laat deze tot de helft slinken en daarna afkoelen. Druk met je handen het meeste kookvocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een snufje fleur de sel en een snufje peper. Meng goed door elkaar.
  2. Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Lasagne

Lasagne
Auteur: Sandra Mahut
Uitgever: Becht's Uitgevers
€9,95

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega