Lasagne met spinazie en ricotta
Deze vegetarische lasagne smaakt hemels.

ELLE Eten
Mmm... We zijn gek op lasagne! Deze versie met spinazie en ricotta is vegetarisch en hartstikke makkelijk om te maken. Door de ricotta is de smaak lekker romig, zonder al te zwaar te zijn. En wil je er toch vlees bij? Serveer de lasagne dan met chipolataworstjes.
Porties:
6
porties
Totale Tijd:
0
uur
40
minuten
Ingrediënten
2
knoflooktenen, fijngehakt
1/2
tl.
nootmuskaat
800
g
bladspinazie
450
g
ricotta
100
g
geraspte Parmezaanse kaas, plus 3 eetlepels voor de bechamelsaus
12
lasagnebladen
20
g
boter
600
mL
bechamelsaus
Extra
Ovenschaal van 40 x 20 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen en doe dan de spinazie erbij. Laat deze tot de helft slinken, doe in een vergiet en laat afkoelen.
- Druk met je handen het meeste kookvocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta en 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.
Lasagne
Auteur: Sandra Mahut
Uitgever: Becht's Uitgevers
€9,95
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io