Romige knoflooksoep

Klinkt gek? Is super lekker!

Romige knoflooksoep
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

bol knoflook

1

kruimige aardappel

20 g

roomboter

1 L

groentebouillon

125 mL

slagroom

3

eidooiers

zout en versgemalen peper

3 el.

pastis

10

halfgedroogde tomaatjes, in reepjes

2

lente-uien, in ringetjes

2

takjes bladpeterselie

Extra

staafmixer

Bereidingswijze
Bereiding

Pel de knoflook en hak de tenen grof. Schil de aardappel en snij in stukken. Smelt de boter in een (soep)pan en fruit hierin de knoflook op laag vuur. Voeg als de knoflook begint te kleuren de aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 20 min zachtjes koken. Klop de eidooiers los in een kom en schenk er een scheut warme bouillon bij. Klop goed tot een homogeen mengsel. Roer de dooiers dan met de slagroom door de bouillon in de pan.

Warm nog even door en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met pastis, zout en peper. Meng tomaat, lente-ui en peterselie. Verdeel dit in bergjes over 4 diepe borden. Schep (aan tafel) de knoflooksoep voorzichtig rond de garnering.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega