Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
olijfolie
fijn gesnipperde uien
stengels bleekselderij, fijngesneden
g geschilde wortel
gele paprika's
stengel citroengras, geplet
tenen fijngehakte knoflook
geraspte verse gember
fijngehakte rode peper zonder zaad
kokosmelk
verse koriander, grof gesneden
staafmixer of blender
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien op laag vuur. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. Snijd de wortels en paprika in kleine stukjes. Voeg de wortel, paprika, citroengras, knoflook, gember, rode peper en kokosmelk toe. Voeg de 500 ml water aan de soep toe.
Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook de soep in dertig minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer in de blender. Wil je een gladde, fluweelzachte soep, wrijf de soep dan na het pureren door een zeef. Laat de soep eventueel afkoelen. Schep de soep in kommen en strooi de koriander erover.