Wintersalade met geroosterde groenten
Deze winterse topper wil jij proeven!

flespompoen
rode uien
pastinaken
olijfolie
vloeibare honing
kleine ciabatta
zonnebloempitten
wittewijnazijn
dijonmosterd
jonge spinazie
grote braadslee
Verwarm de oven tot 220ºC. Maak pompoen, ui en pastinaak schoon. Snij in smalle parten en schep in de braadslede om met de helft van de olijfolie, zout en versgemalen peper. Bak de groenten 20 min in de oven, schep af en toe om. Haal de braadslee uit de oven. Druppel de honing over de groenten en scheur de ciabatta erboven in stukjes. Schep alles om met de zonnebloempitten.
Zet de braadslede nog 5 min in de oven, tot het brood krokant geroosterd is. Klop intussen in een grote kom een dressing van de azijn, mosterd en resterende olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie, warme groenten en broodblokjes door de dressing – de spinazie slinkt een beetje. Serveer de salade direct.