Kruidige rodekoolsoep met gember
Rode kool zoals je het nog nooit hebt gegeten!

Marie-Pierre Morel
Porties:
6
porties
Totale Tijd:
0
uur
40
minuten
Ingrediënten
1
el.
olie
1
teen knoflook, fijngehakt
1
ui, gesnipperd
2
cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
300
g
rode kool, in dunne repen
mespunt gedroogde chilivlokken
1
tl.
gemalen komijn (djinten)
1/2
sap van citroen
750
mL
warme groente- of vleesbouillon
125
mL
zure room
gemalen piment of komijn om te bestrooien
Extra
blender of staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak knoflook, ui en gember 1 min.
2. Voeg de rodekool, chilivlokken, komijn en het citroensap toe.
3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
4. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn.
7. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room.
8. Strooi er piment of komijn over.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io