Kruidige rodekoolsoep met gember

Rode kool zoals je het nog nooit hebt gegeten!

kruidige-rodekoolsoep
Marie-Pierre Morel
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1 el.

olie

1

teen knoflook, fijngehakt

1

 ui, gesnipperd

2

cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden

300 g

rode kool, in dunne repen

mespunt gedroogde chilivlokken

1 tl.

gemalen komijn (djinten)

1/2

sap van citroen

750 mL

warme groente- of vleesbouillon

125 mL

zure room

gemalen piment of komijn om te bestrooien

Extra

blender of staafmixer

Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak knoflook, ui en gember 1 min. 

2. Voeg de rodekool, chilivlokken, komijn en het citroensap toe. 

3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. 

4. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is. 

5. Breng op smaak met zout en peper. 

6. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn. 

7. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. 

8. Strooi er piment of komijn over.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega