Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Net zo romig als de echte variant.

Delish
Heb je weleens bloemkoolrijst gemaakt? Door bloemkoolroosjes fijn te malen in een keukenmachine krijg je een structuur die vergelijkbaar is met die van rijst. De perfecte koolhydraatarme basis voor veel gerechten, zoals deze paddestoelenrisotto.
Porties:
4
porties
Ingrediënten
2
tl.
extra vergine olijfolie
1
middelgrote sjalot, gesnipperd
150
g
kastanjechampignons, in plakken
2
tenen knoflook
kippenbouillon
60
g
ongeklopte slagroom
1
bloemkool, in roosjes
75
g
geraspte Parmezaanse kaas
2
tl.
fijngehakte peterselie
Extra
Blender
Bereidingswijze
- Doe de bloemkoolroosjes in de blender en maal fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig in twee delen. Zet apart.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui zo'n drie minuten tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en bak ze vijf minuten tot ze zacht worden. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut langer.
- Schenk de kippenbouillon en de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat een minuut sudderen.
- Roer de bloemkoolrijst door de pan en breng op smaak met zout en peper. Kook al roerend tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen, tot zeven minuten lang.
- Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Parmezaanse kaas er doorheen. Serveer met de resterende parmezaan en peterselie.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io