Doe het zelf cruesli
Zoveel lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt!

Elle Eten Archief
Voeg gewoon toe wat je lekker vindt, zoals stukjes gedroogde abrikozen, dadels, kokosvlokken, noten, pitten en zaden. Met dit recept kun je makkelijk variëren.
Porties:
10
porties
Totale Tijd:
5
uur
50
minuten
Ingrediënten
Cruesli
250
g
havermout
250
g
noten, pitten en zaden
250
g
honing of ahornsiroop
120
mL
neutrale olie
100
g
gedroogd fruit
Bereidingswijze
Bereiding
- Verwarm de oven tot 160ºC. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en tarwezemelen.
- Los in een klein kommetje 1 tl zout op in 1 el heet water. Klop er de honing of hornsiroop en olie door. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid het uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min in het midden van de oven. Roer elke 10 min om. Zet de oven uit, zet ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen.
- Meng er dan het gedroogde fruit door. Gebruik je bijvoorbeeld abrikozen, snij die dan in stukjes ter grootte van een rozijn. Bewaar de afgekoelde cruesli goed afgesloten op een koele plek. Je kunt 'm ongeveer drie weken bewaren.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io