Doe het zelf cruesli

Zelf cruesli maken is heel makkelijk. Bovendien is zelfgemaakte cruesli onwaarschijnlijk veel lekkerder dan gekochte, zit er minder suiker in en kun je honing, ahornsiroop of bruine-rijstsiroop gebruiken om het te zoeten.

Doe het zelf cruesli
Elle Eten Archief

Voeg gewoon toe wat je lekker vindt, zoals stukjes gedroogde abrikozen, dadels, kokosvlokken, noten, pitten en zaden. Met dit recept kun je makkelijk variëren.

5x goed zoet zonder suikerpieken >

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 5 uur 50 minuten
Ingrediënten
Cruesli
250 g

havervlokken  

250 g

noten, pitten en zaden

20 g

tarwezemelen 

250 g

honing of ahornsiroop 

120 mL

neutrale olie 

100 g

gedroogd fruit 

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm de oven tot 160ºC. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en tarwezemelen.
  2. Los in een klein kommetje 1 tl zout op in 1 el heet water. Klop er de honing of hornsiroop en olie door. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid het uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min in het midden van de oven. Roer elke 10 min om. Zet de oven uit, zet ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen.
  3. Meng er dan het gedroogde fruit door. Gebruik je bijvoorbeeld abrikozen, snij die dan in stukjes ter grootte van een rozijn. Bewaar de afgekoelde cruesli goed afgesloten op een koele plek. Je kunt 'm ongeveer drie weken bewaren.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega