Romige paddestoelensoep met truffel

Paddestoelen, crème fraîche en truffelolie; wat wil je nog meer?

Romige paddestoelensoep
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Ingrediënten
25 g

gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)

400 g

gemengde paddestoelen

50 g

boter

1

ui, gesnipperd

1

teen knoflook, in plakjes

2

takjes tijm

850 mL

groentebouillon

200 mL

crème fraîche

4

sneden witbrood, in blokjes

2

sprieten bieslook

truffelolie

Extra
1

Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Schenk in een kom zoveel kokend water op de gedroogde paddestoelen dat ze net onderstaan. Veeg de verse paddestoelen schoon. Smelt de helft van de boter in een steelpan. Bak hierin de ui met de knoflook en tijmtakjes 5 min zachtjes, tot de ui zacht is en begint te kleuren. Laat de paddestoelen uitlekken (bewaar het weekvocht) en schep ze met de verse, gemengde paddestoelen door de ui.
  2. Bak de paddestoelen nog 5 min tot ze zacht zijn. Schenk de bouillon met het weekvocht in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat 20 min zachtjes koken. Roer de crème fraîche door de bouillon en kook nog enkele min.
  3. Pureer de soep met een staafmixer in de pan of in een keukenmachine. Schenk de soep door een fijne zeef. Serveer meteen of laat afkoelen. Smelt in een koekenpan de resterende boter. Bak de broodblokjes goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de soeppan evt opnieuw op het vuur. Schuim de warme soep evt mooi op met een staafmixer. Schep de soep in kommen, knip er wat bieslook boven en druppel in elke kom wat truffelolie. Serveer de warme croutons apart erbij.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder