Boerenkool met knoflook

Bij welk restaurant kun je goed vegetarisch (of zelfs veganistisch) eten in Den Bosch? Anne van Anne Travel Foodie eet al jaren geen vlees en deelt haar favoriete vega-friendly foodspots in de Brabantse hoofdstad.

image
Getty Images

 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten

olijfolie 

2

 zakken voorgesneden boerenkool

3

tenen knoflook, geperst

50 mL

lichtgezouten bouillon (of dito water)

1/2

rasp van citroen (biologisch)

grof gemalen zwarte peper

citroensap naar smaak

Extra
2

koekenpannen of grote wok

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in de pan(nen), schep de boerenkool erin en begin direct, op hoog vuur, te roerbakken. Gebruik zonodig meer olie. Giet er bouillon bij zodra de kool is geslonken, breng aan de kook, dek de pan af en stoof 2-3 min op laag vuur. Roer de knoflook erdoor en bak tot de kool beetgaar is. Maak af met rasp, peper en citroensap. Serveer op voorverwarmde borden.

Boerenkooltips 

Boerenkool, de krullende held van de winterse velden die sneeuw en vorst als een ijsbeer verdraagt, kan binnen 15 minuten op tafel staan als de groente beetgaar wordt geroerbakt. Bijvoorbeeld in olijfolie, zoals de fantastische, biologische Arkè (zie www.olijfoliebeurs.nl) die prettig ‘groen’ smaakt. Blus de kool af met lichte bouillon en breng hem op smaak met peper, knoflook en citroenrasp. Lekker bij groene pasta, met citroenrasp, een scheut olie en geroosterde, gezouten zonnebloempitjes erdoor. Of bescheiden hoeveelheden Parmigiano Reggiano, in grove schilfers.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega