Vega

image Queso fundido met salsa

De ultieme Tex-Mex borrelhap.

pizza-marinara-recept Pizza Marinara

De Pizzabakkers delen hun recept voor traditionele Italiaanse pizza Marinara.



japanse-ramen-vegetarisch Klassieke vegetarische Japanse ramen

Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.


shakshuka-recept Shakshuka met tomaat, paprika en avocado

Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Eten en drinken ELLE Eten Rösti kentang blado met gepocheerd ei en komijnzout

Ken je die Indonesische pikante frietjes? Dan moet je deze rösti eens proberen.



Advertentie - Lees hieronder verder
tempe Tempé is here to stay

Het potige broertje van tofu is multi-inzetbaar en oh zo lekker.

tarte tatin pompoen Tarte Tatin van pompoen met vanille-cantharellen en krokante hazelnoten

Deze tarte Tartin is kruidig en warm. Serveer er de intense paddestoelenjus met cacao bij.


cocktail koolrabi Cocktail van koolrabi met witte mieriksmayo en gebakken eidooier

Voor een deftig diner, zonder vis of vlees.


Eccles cake met kaas Eccles cakes met kaas

Deze kruidige Noord-Engelse ‘cake’ met zwarte bessen en specerijen wordt traditioneel geserveerd met de brokkelige Lancashire-kaas.


Paddestoelen cacaojus Intense paddestoelen-cacaojus

Voor deze jus moet je tijd nemen, maar hij maakt zichzelf terwijl jij andere dingen voorbereidt.

waterkerssalade lof amandelen Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Feestelijke salade met een lichte bitter.



Advertentie - Lees hieronder verder
Pimm's Royale party crackers Pimm's Royale met party crackers

Op-en-top Brits is dit makkelijke aperitief.

image Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini

Met cantharellen of shiitake: dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller.


rodekool port Rodekool met port

Winters en warm voor naast het hoofdgerecht.


sushirol vegetrarische creme Sushirol van vegetarische Crème Américain, komkommer en nori

Supersimpele vegasushi!


no bake oreo cheesecake No-bake Oreo-taartjes

Deze cakes uit Mooncake het Bakboek zijn afgeleid van de Nederlandse MonChou-taart.

vruchtgroente tomatenolie Vruchtgroente marbré met tomatenolie

Als marmer, dat is een marbré. Met lagen opgebouwd uit aubergine, courgette en paprika is deze variant met tomatenolie een kleurrijk spektakel. Dat is niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook een feest om op te eten.



Advertentie - Lees hieronder verder
farinata peer geitenkaas Farinata met peer en geitenkaas

Farinata wordt als snack gegeten, maar kan ook prima als ondergrond voor een maaltijd dienen. Met geroosterde groenten of gesauteerde knoflookspinazie bijvoorbeeld. En met waterkers, peer en friszure geitenkaas is het een perfecte lunch.

eten-vandaag Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar

De Oosterse variant op de klassieke bloemkool met kaassaus.


gepofte ui Hele ui gepoft met eidooier en truffel

Als elegante hap of chic voorafje.


baklava muhammara Baklava met muhammara, feta en dadels en hoemoesdressing

Waarom zou baklava altijd zoet moeten zijn? Deze is juist hartig. Oké, hij is ook een beetje zoet. En dat zoete en zoute maakt nu juist dat je ervan blijft eten.


pompoen wonton Greens Pompoen met krokante wonton en kruiden

Een supersimpele snack-deluxe.

regenboogcurrytafel Vega(n) regenboogcurrytafel met pilav, kikkererwten-spinaziecurry en raita

Het concept van dit recept uit Vega Feest van Nina Olsson, is dat je een tafel vol met schalen zet, en dat de smaken van de verschillende gerechten op je bord versmelten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een van de componenten op zich te serveren.



Advertentie - Lees hieronder verder