Meloensoda met yoghurtijs en dragon

Een frisse, vrolijke drank die tintelt op je tong.

meloensoda
Remko Kraaijeveld

Een frisse, vrolijke drank, de dragon tintelt op je tong. Heb je ’m liever boozy? Vervang de San Pellegrino dan door prosecco, of giet er een scheut gin in. Of doe beide.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 8 porties
Kooktijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
2

cantaloupemeloenen 

evt. honing van goede kwaliteit

evt. kneepje citroensap

500 mL

yoghurtijs

1/2

bosje dragon

abrikozensiroop*

1

fles San Pellegrino

Bereidingswijze
  1. Zet een zeef op een grote kom. Halveer de meloenen en schep de pitten met aanhangend vruchtvlees in de zeef. ‘Was’ de pitten met een paar el water door ze goed uit te knijpen boven de zeef, zodat er zo veel mogelijk meloenvocht uitloopt. Gooi de uitgeknepen pitten weg, spoel de zeef om en zet weer terug op de kom. Lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenen uit boven de kom van een keukenmachine en blender fijn. 
  2. Schenk de meloen uit de keukenmachine door de zeef. 
  3. Roer de pulp goed door en druk aan zodat er zo veel mogelijk sap uitloopt. Het hangt natuurlijk af van de rijpheid van de meloen hoe zoet het sap is. Voeg eventueel wat honing van goede kwaliteit toe (honing van de natuurwinkel bijvoorbeeld) als het niet zoet genoeg is. Juist te zoet? Voeg een kneepje limoensap toe. 
  4. Schenk in een kan en zet koel weg tot gebruik. 
  5. Laat het yoghurtijs zacht worden. Ris de blaadjes dragon van de stelen en hak fijn. Meng door het ijs en zet terug in de vriezer en laat weer enigszins hard worden. 
  6. Maak het drankje: schenk een laagje abrikozensiroop in een glas en voeg vervolgens half sap half San Pellegrino toe. Bolletje ijs erin en slurpen maar.

*Gebruik de siroop van het recept van de abrikozentaart.

Receptuur, styling en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drank