Dit is het ultieme recept voor gluhwein

Glühwein, glögg of vin chaud, het komt allemaal op hetzelfde neer: een hartverwarmertje na barre buitenlucht.

image
Getty Images

Zorg dus dat je een keteltje glühwein klaar hebt staan voor na die winterse wandeling, of gewoon lekker bij de kerstboom omdat het zo gezellig is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 - 8
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
750 mL

Robuuste rode wijn, bijvoorbeeld beaujolais

4

kaneelstokjes

1

krul sinaasappelschil (13 cm)

75 g

suiker

1

steranijs

5

kruidnagels

800 mL

cognac

Bereidingswijze

Breng de wijn en de andere ingrediënten in een grote pan tegen de kook aan. Zet het vuur heel laag (laat de wijn niet echt aan de kook komen). De warme wijn is klaar wanneer de suiker is opgelost. Je kunt de pan een hele tijd op een zeer laag vuur laten staan, zodat ie ook warm blijft.

Vervang voor de niet-alcoholische versie de 7,5 dl wijn dor 5 dl granaatappelsap en 5 dl cranberrysap en laat de cognac weg.

(bron: Nigella’s kerst, Nigella Lawson, uitgeverij Contact)

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten