Dit is het ultieme recept voor gluhwein
Glühwein, glögg of vin chaud, het komt allemaal op hetzelfde neer: een hartverwarmertje na barre buitenlucht.
visualspaceGetty Images
Zorg dus dat je een keteltje glühwein klaar hebt staan voor na die winterse wandeling, of gewoon lekker bij de kerstboom omdat het zo gezellig is.
Porties:
6
- 8
Totale Tijd:
0
uur
15
minuten
Ingrediënten
750
mL
Robuuste rode wijn, bijvoorbeeld beaujolais
4
kaneelstokjes
1
krul sinaasappelschil (13 cm)
75
g
suiker
1
steranijs
5
kruidnagels
800
mL
cognac
Bereidingswijze
- Breng de wijn en de andere ingrediënten in een grote pan tegen de kook aan. Zet het vuur heel laag (laat de wijn niet echt aan de kook komen).
- De gluhwein is klaar wanneer de suiker is opgelost. Je kunt de pan een hele tijd op een zeer laag vuur laten staan, zodat ie ook warm blijft.
Vervang voor een alcoholvrije gluhwein de wijn dor 500 ml granaatappelsap en 500 ml cranberrysap en laat de cognac weg.
(bron: Nigella’s kerst, Nigella Lawson, uitgeverij Contact)
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io