De perfecte sangria maak je zo

Het maken van de perfecte sangria is zo simpel nog niet.

sangria-recept
Getty Images



Welke wijn kies je? Mineraalwater of frisdrank? Sinaasappels of perziken? Het maken van de perfecte sangria is zo simpel nog niet. ELLE Eten's Lieke Sniekers ging op zoek naar het ultieme recept.

Sangria is er in alle soorten en maten: met rode wijn, of witte, of zelfs met rosé of cava. Kwestie van smaak, natuurlijk. Dit is een recept voor klassieke sangria, met rode wijn. Duur hoeft je fles niet te zijn, maar kis wel voor een fruitige variant zonder hout die je ook zó zou drinken. Ook qua fruit is het maar net wat je lekker vindt, maar sangria zonder sinaasappel is geen sangria. Kies verder voor je favoriete seizoensfruit, zoals appels, nectarines, druiven of kersen.

Of doe eens een avocado in je drankje >

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
125 g

versgeperst sinaasappelsap

50 mL

cognac of brand de Jerez (Spaanse brandewijn)

50 mL

zoete sherry/madeira/marsala

2

sinaasappels, in dunne plakjes

1

citroen, in dunne plakjes

1

appel of nectarine, in blokjes

1

fles fruitige rode wijn

veel ijs

30 g

fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Meng sinaasappelsap, cognac, sherry en suiker in een grote kan en roer zorgvuldig, totdat de suiker is opgelost. Doe de schijfjes sinaasappel en citroen in de kan, samen met de appel, perzik of nectarine en kneus lichtjes met een stamper of houten pollepel. Roer de wijn erdoor en zet afgedekt in de koelkast. Laat zo lang je de tijd hebt trekken - het liefst acht uur, maar twee uur kan ook. Verdeel over zes met ijs gevulde wijnglazen.

En nog een fabulous drankje met fruit >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drank