Healthy chebakia - Marokkaanse honingkoekjes

Chebakia met een gezondere draai van de Healthy Sisters.

healthy chebakia recept
Healthy Sisters

Behalve pure honing wordt er geen suiker toegevoegd aan deze healthy chebakia van de Healthy Sisters. 'We bakken de koekjes af in kokosolie in plaats van zonnebloemolie. De reacties die we op de koekjes krijgen, zijn altijd positief.' Weten wat er nog meer op tafel staat tijdens iftar bij de Healthy Sisters? We spraken ze onlangs over hun favoriete eten in de ramadan

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 50 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
500 g

speltmeel

2 el.

sesamzaadjes + extra ter garnering

2 el.

anijszaadjes

2 el.

venkelzaadjes

1 el.

kaneelpoeder

1 tl.

gedroogde gist

1 tl.

wijnsteenbakpoeder

1 tl.

zeezout

1 tl.

saffraanpoeder

1

pot biologische honing

50 mL

oranjebloesemwater (mazhar) + extra ter garnering

50 mL

kokosolie + extra om in te frituren

50 mL

azijn

100 mL

lauwwarm water

Extra

Pastamachine

Bereidingswijze
Voorbereiding
  1. Rooster de sesamzaadjes, anijszaadjes en venkelzaadjes ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de zaadjes afkoelen en maal ze fijn met een (koffie)molentje. 
  2. Verwarm een beetje kokosolie om de chebakia’s in te frituren. 
  3. Verwarm de honing met een scheut oranjebloesemwater om de eenmaal gefrituurde chebakia’s straks kort in te laten weken.
Bereiding
  1. Meng speltmeel, de gemalen zaadjes, het kaneelpoeder, de gedroogde gist en wijnsteenbakpoeder, het zout en de saffraanpoeder goed door elkaar. Voeg hier de vochtige ingrediënten (azijn, oranjebloesemwater, kokosolie en lauw water) aan toe en kneed tot het een soepel en droog deeg is.
  2. Snij het deeg in dunne plakken en haal het vervolgens een aantal keer door de pastamachine. Begin op de grootste stand, maar zet de machine elke keer een stukje kleiner zodat het uiteindelijk een mooi dun deeg wordt. De plak moet ongeveer 2 millimeter zijn.
  3. Met een gekarteld (pizza)mes snij je er vierkantjes van. Het vierkantje snij je vervolgens vijf of zes keer horizontaal in, afhankelijk van de breedte. Pak het deegplakje op en vouw de randjes om en om op. Dit vergt enige oefening, maar laat je niet ontmoedigen!
  4. Frituur de gevouwen chebakia op 150 graden tot hij een beetje gekleurd is. Haal ’m gelijk uit de olie en dompel de chebakia in de warme honing. Haal de geweekte chebakia uit de oven en leg op een vergiet of zeef zodat de overtollige honing eraf kan lopen. Bestrooi meteen met sesamzaadjes of gemalen amandelen om het koekje af te maken. 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet