Banana pancake dippers

Pannenkoekjes om te dippen met een verrassing in het midden.

Deze dippers zijn niet je doorsnee pannenkoekjes. Voor het beste resultaat gebruik je een dik pancakebeslag. Het recept hieronder zorgt een goede, fluffy laag om te bananen.

Heb je een Airfryer? Je kunt ze ook daarin bereiden. Een lading duurt dan alleen wel wat langer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
Banana pancake dippers
3

bananen, gehalveerd en in de lengte doormidden gesneden

1 el.

boter

Pancakebeslag (zie hieronder)

Gesmolten chocolade, om te dippen 

Pancakebeslag
190 g

patentbloem

1 el.

bakpoeder

2 el.

basterdsuiker

1 tl.

zout

175 mL

volle melk

120 g

zure room

2

grote eieren

1 tl.

vanille-extract

Bereidingswijze
Voor het pancakebeslag
  1. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, basterdsuiker en het zout.
  2. Klop in een andere kom de melk, zure room en één voor één de eieren samen. Roer het vanille-extract erdoorheen.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel tot een geheel. 
In de koekenpan
  1. Dip de de bananen in het pancakebeslag.
  2. Smelt de boter in een grote pan op laag tot middelhoog vuur. Bak de banana dippers in 2 minuten per kant goudbruin.
  3. Serveer met gesmolten chocolade om te dippen. 
In de Airfryer
  1. Bedek het airfryermandje met bakpapier en vet in met bakspray.
  2. Leg de banana dippers in een enkele laag in het mandje. Je werkt dus in meerdere ladingen. 
  3. Bak goudbruin op 250 graden Celcius in zo'n 16 minuten.
  4. Serveer met gesmolten chocolade om te dippen. 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet