Vegan red velvet taart

Een knapperd én een lekker ding met een geheime smaakbom.

vegan red velvet cake
Living the Green Life

Deze vegan red velvet cake van Living the Green Life is een knapperd én een lekker ding. In de buitenste laag zit witte kokospasta verstopt. Aan de bak!

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 - 12 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 2 uur 10 minuten
Ingrediënten
Voor de cake

Plantaardige boter of olie, om in te vetten

250 g

bloem

200 g

fijne kristalsuiker

1

zakje baking soda

75 g

plantaardige boter, gesmolten

75 g

 appelmoes

250 mL

water

1 tl.

natuurlijk rood kleurstof

Voor de botercrème
750 g

poedersuiker 

5 el.

witte kokospasta van So Vegan So Fine

100 mL

plantaardige melk

Voor de garnering
2

handjesvol aardbeien, kroontjes verwijderd, gehalveerd

Eetbare rozenblaadjes (optioneel)

Extra

Taartvorm met een minimale hoogte van 10 cm

Elektrische mixer of keukenmachine

Taartspatel

Bereidingswijze
Cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm goed in met de plantaardige boter of olie.
  2. Meng de bloem, suiker en baking soda in een kom. Meng in een andere kom de boter, appelmoes en het water met een mixer tot een egale massa. Doe vervolgens het natte mengsel bij het droge en laat de mixer nog een paar minuten draaien.
  3. Als alles goed gemengd is, voeg je langzaam het kleurstof toe. Voeg eerst de helft toe om te kijken hoe de kleur zich mengt. Er moet uiteindelijk een dieprode kleur ontstaan.
  4. Giet het beslag in de taartvorm. 
  5. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 40 minuten gaar. De cake is gaar wanneer een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.
  6. Laat de cake helemaal afkoelen. Snijd de cake vervolgens horizontaal in drie plakken.
Botercrème
  1. Doe de boterblokjes in een keukenmachine en laat deze draaien tot de boter lekker luchtig is. 
  2. Doe beetje bij beetje de poedersuiker erbij, gevolgd door de kokospasta. Als laatste voeg je beetje bij beetje de melk toe, zodat de crème niet te dik wordt. 
  3. Verdeel de botercrème over twee kommen: een kom met een derde en een kom met twee derde van het mengsel.
Opmaak
  1. Leg een plak als bodem op een bord of taartplateau. Gebruik het bakje met een derde van de botercrème en smeer de bodem met de helft van dit bakje in. Leg een tweede plak cake erop en smeer de andere helft van de crème hierop.
  2. Leg de derde plak cake erop en pak de kom met twee derde van de botercrème erbij. Nu gaan we de cake insmeren met botercrème: smeer de bovenkant met een dikke laag in, waarna ook de zijkanten aan de beurt komen. Zorg dat alle crème op en rondom de cake zit. Smeer het vervolgens met een taartspatel glad. Begin bij de bovenkant en werk vervolgens naar beneden. 
  3. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Haal de taart uit de koelkast en versier met de aardbeien en/of rozenblaadjes.

Tip: je kunt de cake al eerder bakken, bijvoorbeeld de dag voordat je ervan wilt smullen, dan hoef je op de dag zelf alleen nog de afwerking te doen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder