De favoriete granola van ELLE Eten's hoofdredacteur Evelien

Met een wel heel opmerkelijk geheim ingrediënt...

midsection of person picking food from tray on table
Natalia Rdisli / EyeEmGetty Images

Never change a winning team, right? ELLE Eten's hoofdredacteur Evelien Reich vertelde over het granolarecept dat zij wekelijks voor haar gezin maakt en we wisten meteen: dit moet gedeeld worden! Het recept is gebaseerd op dat van Felicity Cloake en bevat een wel heel opmerking ingrediënt...   

'Felicity Cloake en ik maken onze granola eigenlijk op dezelfde manier. Ik maak alleen altijd twee keer zoveel, want een portie hebben we met z'n allen binnen een week op. Mijn favoriete noten zijn pecan en walnoot. Hazelnoten kun je niet lekker snijden en worden al snel keihard, en amandelen ben ik sowieso niet zo'n fan van. 

Ook kun je bij de supermarkt van het merk Smaak zakken kopen met een mix van graansoorten, ideaal om met de 'gewone' grove havervlokken te mixen. Kokosolie doe ik al lang niet meer (want: te duur en niet eens écht gezond), good old zonnebloemolie works just fine.'

En dat geheime ingrediënt? 'Dat eiwit is het geheime wapen en zorgt ervoor dat de granola lekker gaat klonteren.' 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 - 14 porties
Ingrediënten
Voor 1 grote pot
40 g

zonnebloemolie

120 mL

honing

1 tl.

zeezout flakes

170 g

grove havervlokken

170 g

granen naar keus, zoals spelt, gerst of tarwe

200 g

gemengde noten, grof gehakt

50 g

pompoenpitten

50 g

kokosschaafsel

1

groot eiwit

80

-100 g gemengd gedroogd fruit, grof gehakt

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de olie met de honing en het zout in een pannetje op laag vuur, tot de honing en olie volledig met elkaar gemengd zijn. Meng de droge ingrediënten behalve het fruit in een grote kom. Meng het honingmengsel door de droge ingrediënten. 
  2. Klop het eiwit in een aparte kom luchtig en meng door het mengsel. Verdeel over de bakplaat en bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Schep de granola zo nu en dan om. 
  3. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje of pot.  
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gezonde recepten