Dit cheesecake-bananenbrood wordt je nieuwe verslaving

Een veel betere cake dan deze ga je niet proeven

Best of both worlds… Deze uitspraak lijkt wel gemaakt voor dit (video)recept waar cheesecake en bananenbrood samenkomen. En je hebt er helemaal niet zoveel voor nodig.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 - 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Totale Tijd: 1 uur 25 minuten
Ingrediënten
120 g

gesmolten roomboter (plus nog wat extra om de cakevorm in te vetten)

140 g

bloem (plus nog wat extra voor in de cakevorm)

1 tl.

bakpoeder

150 g

kristalsuiker (plus 2 eetlepels extra)

60 mL

karnemelk

1 tl.

vanille-extract

2

grote eieren + 1 groot eigeel

3

rijpe bananen (geprakt)

120 g

roomkaas

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm (23x15cm) in met roomboter en bloem. Mix de bloem, bakpoeder en wat zout in een grote kom. 
  2. Roer in een andere grote kom de gesmolten boter, 130 gram suiker, karnemelk, vanille-extract, 1 ei en 1 eigeel tot een gladde massa. Meng deze mix vervolgens met de droge ingrediënten. Klaar? Voeg dan ook de geprakte bananen toe.
  3. Tijd om naar het cheesecakedeel te gaan: mix 1 ei, de roomkaas, 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels suiker in een kleine kom.
  4. Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Schenk daar vervolgens de roomkaasvulling overheen. Top daarna met de rest van het beslag en bestrijk gelijkmatig met een spatel.
  5. Bak de (cheese)cake goudbruin in ongeveer 50 minuten. Vergeet niet om daarna te checken of de welbekende tandenstoker er schoon uitkomt. No Shit Sherlock. Laat minstens 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en aansnijdt. Genieten maar. 

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder