Oreo koekjes met witte chocolade

Hier gaat iedereen toch van kwijlen?

Wat dacht je van koekje van eigen deeg, gemaakt in combi met je favoriete bestaande koekje… Oreo! Deze zoete traktatie met witte chocolade- en vanillesmaak is zó gemaakt. Wij gaan voor grote bakkersexemplaren, maar je kunt de hoeveelheid ook halveren en in 10 tot 12 minuten afbakken.

Tip: als je van een zacht en ‘kleverig’ koekje houdt, bak ze dan een paar minuten korter.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
150 g

ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

30 g

roomkaas

100 g

bruine suiker

80 g

kristalsuiker

2 tl.

vanille-extract

200 g

bloem 

bakpoeder

baking soda

6

Oreo koekjes omhuld met witte chocolade

1

bakje mini Oreos

Bereidingswijze
  1. Doe de boter, roomkaas, kristal- en bruine suiker in een grote kom. Mix dit alles met een handmixer, in zo’n 2 minuten, door elkaar. Voeg vervolgens de vanille-extract toe en mix ook dit er doorheen. 
  2. Nu is het tijd om de bloem, bakpoeder en baking soda in de kom toe te voegen. Roer het met een houten lepel door elkaar tot er een zacht deeg ontstaat. Hak zo'n 4 witte Oreo’s in stukjes (of hoeveel je ook wilt) en meng het voorzichtig door het deeg – eventueel met je handen als dat makkelijker is. Laat het deeg daarna voor zo’n 20 minuten rusten. 
  3. Verwarm, terwijl het deeg rust, de oven voor op 190 graden (170 graden in een heteluchtoven) en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. 
  4. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en leg er 6 op iedere bakplaat – zorg ervoor dat er enige ruimte tussen de koekjes is. Druk de rest van de gehakte witte Oreo’s en een aantal mini Oreo’s op de bovenkant van de koekjes. 
  5. Bak de koekjes in zo’n 12 tot 15 minuten goudbruin. Ze kunnen in het midden nog wat zacht aanvoelen. Maar no worries: ze zullen opstijven als ze afkoelen. 
  6. Laat de koekjes in ieder geval 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen. Maar… warm zijn ze natuurlijk ook héél lekker.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder