Oeh la la: tiramisu met Oreo’s
Need we say more?
Waar er absoluut niets mis is met de klassieke, Italiaanse tiramisu, zijn wij toch óók erg fan geworden van deze moderne versie met Oreo’s in plaats van lange vingers. Surprise! Superlekker en makkelijk te maken.
Porties:
12
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
10
minuten
Kooktijd:
4
uur
35
minuten
Totale Tijd:
4
uur
45
minuten
Ingrediënten
2
grote eidooiers
85
g
kristalsuiker
225
g
mascarpone (op kamertemperatuur)
425
mL
volle slagroom
110
g
poedersuiker
1
tl.
vanille-extract
snufje zout
400
mL
kokend water
2
tl.
espressopoeder
1
el.
donkere rum
32
Oreo's
Cacaopoeder (om erop te strooien)
Bereidingswijze
- Laat een grote, hittebestendige kom boven een pan met kokend water rusten. Klop hierin de eidooiers en de kristalsuiker in ongeveer 4 minuten tot een zacht mengsel. Haal van het vuur en laat vervolgens even afkoelen.
- Mix in een andere kom de slagroom, poedersuiker, het vanilla-extract en zout met een handmixer tot het goed stijf is.
- Klop de mascarpone door de kom met het 'ei-suikermengsel' – van stap 1 – en roer hier vervolgens ook de opgeklopte slagroom doorheen. De ‘custard’ is klaar!
- Meng in een maatbeker, of een ander hoog glas, wat kokend water met de espressopoeder en de rum. Doop hier vervolgens één voor één alle Oreo’s in (en stop stiekem alvast een Oreo in je mond).
- Tijd om de ovenschaal – van zo’n 20 x 20 cm – erbij te pakken. Beleg de bodem met ongeveer 16 Oreo’s en giet hier daarna de helft van de custard overheen. Herhaal deze stap, dek vervolgens de ovenschaal af en zet het voor minimaal 4 uur (een hele nacht kan ook) in de koelkast.
- Yummy, de tiramisu is nu eigenlijk al heel lekker. Maar: strooi, voordat je het opdient, toch nog maar wat heerlijke cacaopoeder on top. Je dessert is klaar!
Bron: Delish
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io