Pruimencake om je vingers bij af te likken

En het is óók nog eens lust voor het oog

Deze omgekeerde pruimencake is zo'n niet al te ingewikkelde cake slash taart, die wél bijzonder professioneel oogt. Het ultieme fruitige gebak om jezelf op een relaxte zondagochtend (of middag, of avond) op te trakteren. Yum!

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
180 g

bruine suiker

120 g

gesmolten boter

6

rijpe pruimen

350 g

bloem

1 el.

bakpoeder

1 el.

baking soda

1 el.

zout 

120 g

ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

220 g

kristalsuiker

2

grote eieren

1 el.

vanille-extract

1 k.

karnemelk

Bereidingswijze
  1. Vet een ronde taartvorm in met bakspray of boter.
  2. Mix in de taartvorm de bruine suiker met een kopje gesmolten boter en smeer gelijkmatig uit over de bodem. Snijd vervolgens de pruimen in partjes (met schil) en leg deze hier rijkelijk overheen.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in een kom. 
  4. Mix in een andere kom de boter in blokjes en de kristalsuiker met een handmixer. Voeg hier vervolgens al mixend de 2 eieren en het vanille-extract aan toe.
  5. Voeg aan de mix uit stap 4 - beetje bij beetje - de daarvoor gemengde bloem en vervolgens de karnemelk toe. Blijf mixen tot het een glad beslag is.
  6. Giet dit beslag over de pruimen in de taartvorm en bak de taart in het midden van de oven voor 50 tot 60 minuten op 180 graden.
  7. En dan nu het spannendste gedeelte: time to flip! Laat de taart overigens eerst afkoelen voor 20 minuten. Leg vervolgens een groot, mooi bord over de taart heen en keer (met ovenhandschoenen) de taartvorm in één keer om. Klaar!

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet