Zo maak je avocado pancakes

Bam! Op de brunchtafel.

Dol op avocado's? Dan zijn deze zachte, groene avocadopancakes je nieuwe liefde bij het ontbijt of op de brunchtafel. Maak ze af met blauwe bessen, banaan, chocolate chips of eet ze gewoon lekker zonder. Bij het bakken is low and slow je credo; de pannenkoekjes zijn vrij zwaar, dus houd de temperatuur laag en bak ze minimaal drie minuten per kant. 

Volgens de makers van het recept van Delish zijn de avocado pancakes wat dikker en papperiger dan je gewend bent van pancakes. Je kunt ingrediënten als blauwe bessen dus beter achteraf toevoegen dan meebakken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
180 g

patentbloem

2 tl.

bakpoeder

1 tl.

zout

1

kleine avocado

1 tl.

limoensap

1 el.

honing

1 tl.

limoenrasp

160 mL

karnemelk

2

grote eieren

1 tl.

vanille-extract

Boter, om in te bakken en mee te serveren 

Ahornsiroop, om mee te serveren

Extra

Meer toppings om mee te serveren

Bereidingswijze
  1. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. 
  2. Prak in een middelgrote kom de avocado en meng glad met het limoensap. Klop de honing, limoenzeste en karnemelk erdoorheen. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop tot een geheel. 
  3. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en meng met een houten spatel door elkaar.
  4. Smelt boter in een pan op laag tot middelhoog vuur, tot de bodem van de pan bedekt is. Schep ongeveer 60 ml pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel tot een pannenkoek met circa 12 cm doorsnede. Bak tot er bubbels vormen in het beslag en de pancake goudbruin is aan de onderkant. Dit duurt zo'n 3 tot 4 minuten.
  5. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin in 3 tot 4 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
  6. Serveer de avocado pancakes met een beetje boter, ahornsiroop en eventueel meer toppings als blauwe bessen of banaan.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder