Olijfoliecake met tijm en citroen

Uit het nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek!

olijfoliecake met tijm en citroen uit rutger bakt de 100 allerbeste recepten
Saskia Lelieveld

Deze cake wordt gemaakt met de zogenoemde all­-in­-one- methode. Dit houdt in dat je alle ingrediënten in één keer in de kom doet en kort mixt tot een glad beslag. Dit is een hele makkelijke methode, maar let er wel op dat je het beslag niet te lang doorklopt. Als je langer dan nodig doorklopt wordt de structuur van de cake taai.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 - 15 porties
Ingrediënten
Voor de cake:
180 g

witte basterdsuiker

3

eieren

1

citroen, rasp en sap

1/4 tl.

zout

155 mL

olijfolie

100 mL

volle yoghurt

225 g

bloem

2 tl.

bakpoeder

1 el.

verse tijmblaadjes, fijngesneden

Voor het glazuur:
2 el.

volle yoghurt

125 g

poedersuiker

Verder nodig:

olijfolie, om in te vetten

verse tijmblaadjes

schijfjes citroen

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met olijfolie en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de cake - behalve de tijmblaadjes - in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) door elkaar. Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is dan is het goed. Meng tot slot de tijmblaadjes door het beslag en schep dit in de cakevorm. 
  2. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. 
  3. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen op een rooster. 
  4. Meng de yoghurt met de poedersuiker tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake hiermee. Bestrooi dit met tijmblaadjes en garneer met de citroenschijfjes.

Dit recept is afkomstig uit Rutger bakt de 100 allerbeste recepten, het nieuwste boek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek.

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten - Carrera €29,99

Koop het boek hier

rutger bakt
Rutger Bakt
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder