Olijfoliecake met tijm en citroen
Uit het nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek!

Deze cake wordt gemaakt met de zogenoemde all-in-one- methode. Dit houdt in dat je alle ingrediënten in één keer in de kom doet en kort mixt tot een glad beslag. Dit is een hele makkelijke methode, maar let er wel op dat je het beslag niet te lang doorklopt. Als je langer dan nodig doorklopt wordt de structuur van de cake taai.
witte basterdsuiker
eieren
citroen, rasp en sap
zout
olijfolie
volle yoghurt
bloem
bakpoeder
verse tijmblaadjes, fijngesneden
volle yoghurt
poedersuiker
olijfolie, om in te vetten
verse tijmblaadjes
schijfjes citroen
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met olijfolie en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de cake - behalve de tijmblaadjes - in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) door elkaar. Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is dan is het goed. Meng tot slot de tijmblaadjes door het beslag en schep dit in de cakevorm.
- Strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar.
- Laat de cake 5-10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
- Meng de yoghurt met de poedersuiker tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake hiermee. Bestrooi dit met tijmblaadjes en garneer met de citroenschijfjes.
Dit recept is afkomstig uit Rutger bakt de 100 allerbeste recepten, het nieuwste boek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek.
Rutger bakt de 100 allerbeste recepten - Carrera €29,99