Chocolate Chip Cookies uit Rutger Bakt de 100 allerbeste recepten

Het nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek!

chocolate chip cookies uit rutger bakt
Saskia Lelieveld

Deze van oorsprong Amerikaanse koeken zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. Het lekkerst vind ik ze wanneer ze net gebakken zijn en de stukjes chocolade nog zacht zijn. Behalve het basisrecept voor de lekkerste chocolate chip cookies, geef ik je ook vier variaties met andere vullingen. De versie met cranberry’s en witte chocolade is mijn persoonlijke favoriet.

Benieuwd naar de variaties? Bestel dan nu Rutger bakt de 100 allerlekkerste recepten. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 15 - 20 porties
Ingrediënten
Voor het deeg:
140 g

boter, op kamertemperatuur

110 g

suiker

100 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl.

vanille-extract

1 tl.

zout

1

ei, op kamertemperatuur

210 g

bloem

3/4 tl.

baking soda

Voor de vulling:
200 g

grof gehakte pure chocolade 

grof gehakte pure

chocolade

Bereidingswijze
  1. Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel. Mix het ei er kort door. Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar. 
  2. Doe voor de vulling tot slot de chocoladestukjes erbij en meng tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak de rol in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd van het deeg plakjes van 11⁄2-2 centimeter dik en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Dit recept is afkomstig uit Rutger bakt de 100 allerbeste recepten, het nieuwste boek van Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek.

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten - Carrera €29,99

Koop het boek hier

rutger bakt
Rutger Bakt
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder