Bakken met Uit Pauline's Keuken: bladerdeegtaartje met fruityoghurt

Een zomers en fris recept!

bladerdeegtaartje met fruityoghurt
Marianne Snel

In 'Bakken met...' delen we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. Deze week een recept voor een zomers bladerdeegtaartje met fruityoghurt van Pauline, van Uit Pauline's Keuken

Pauline's blog staat bomvol met de lekkerste recepten: gerechten voor elke dag, het weekend en speciale gelegenheden. Ze maakt lichte, niet te moeilijke, maar wel altijd héél lekkere recepten. 

Let op: deze taart moet 4-5 tot een nacht opstijven in de koelkast.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 10 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
1

rol vers bladerdeeg

100 g

verse frambozen

500 mL

fruit roomyoghurt (aardbei & frambozen bijvoorbeeld)

4

blaadjes gelatine

1

takje munt

Ter garnering: pure chocolade

Taartvorm van 20cm, het liefst met uitneembare bodem

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hete lucht). Beboter de taartvorm van 20-24cm.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel en bekleed de taartvorm er mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet tenminste 20-30 minuten in de koelkast.
  3. Haal de bodem uit de koelkast, bekleed met bakpapier en vul dan met droge bonen, ongekookte rijst of wanneer je speciale bakbonen hebt kun je die gebruiken. Het is de bedoeling dat de bodem en opstaande rand niet te veel gaan opbollen. Je bakt de bodem dus eerst blind. Zet de bodem in de oven en bak 20 minuten. Haal het papier en steunvulling (droge bonen, rijst ed) er uit en zet nog eens 10 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant en goudbruin is.
  4. Zet de bodem even in de koelkast om af te koelen.
  5. Maak de vulling. Los de gelatine op in koud ruim koud water. Knijp de blaadjes uit. Verwarm een paar eetlepels van de fruityoghurt op in een pannetje en meng de gelatine er door. Schep het mengsel door de rest van de yoghurt en voeg de helft van de verse frambozen toe (gebruik de rest om te garneren). Schep de yoghurt in de bodem en zet in de koelkast zodat de fruityoghurt kan opstijven (4-5 uur of een hele nacht).
  6. Garneer de yoghurttaart met de rest van de frambozen, blaadjes munt en snippers chocolade.

 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder